Започнаха дейностите по укрепването на сградата на Русенската опера. Те ще се извършат на

...
</TD
>Започнаха дейностите по укрепването на сградата на Русенската опера. Те ще се извършат на
Коментари Харесай

Укрепват сградата на операта в Русе

Започнаха дейностите по укрепването на сградата на Русенската опера. Те ще се извършат на два стадия, като сега се разкриват основите. Целта е в периметър от към 1 метър от стената да бъдат открити и маркирани всички подземни връзки – кабели, водопроводи и други, осведомиха от РусеМедиа.

На втория стадий активността ще включва проучване на земетръсната резистентност, ще се сондира в дълбочина и ще се набиват бетонни водачи. Последното такова укрепване на сградата е било преди години, когато са били инжектирани близо 100 бетонни водача. През предходната година бяха осъществени сондажни изследвания в дълбочина, с цел да се вземат проби от почвата и да се възнамеряват сегашните ремонтно-укрепващи дейности.

При потушаването на пожара, който унищожи покрива на операта през 2020 година, бяха употребявани над 50 тона вода, огромна част от която е проникнала в льосовата основа на сградата и околния терен. Това провокира слягания и пропадания на почвата, довели до деформации по сградата и околния терен.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР